12 jul 2024, 13:27

Някакъв сън... 

  Poesía » De amor
224 0 3

 

Сънувах, че вървяхме двама с теб,
в далечен парк накрая на земята,
и бе стопен невидимия гнет,
отново бяхме с тебе Светлината.
Усещах се спокойна и жена,
войникът в мен се беше уталожил,
държах аз смело твоята ръка,
а ти копнеж в сърцето ми бе сложил.
Говорихме си много за преди,
за моите огромни тежки рани,
за общите ни вятърни следи,
на сигурно в небесното прибрани.
Целуна с нежност моето лице,
нарече ме безсмъртната любима,
Единствена под синьото небе,
която слята с тебе е щастлива.
А после рецитира с топъл глас,
забравена от минало поема,
разказваше тя вятърно за нас,
а споменът сред облаци простена.

 

Внезапно се изгуби сред тълпа,
последвах те, но после се отказах,
обърнах се и тръгнах по брега,
спокойна, че за всичко ти разказах.
Но ти от нейде пак се появи,
прегърна ме със поглед в дълбините,
прошепна ми: "Ти ме срази!
Не те е страх сама във висините."
А после пък шосе и светофар,
на гръб те яхнах, някак си по детски,
пренесе ме подобно фар,
досбъдната със тебе по човешки.

 

12.02.2024г.
Елица

© Елица Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти сърдечно, Миленка!
    Много отдавна не съм влизала в сайта.
    Много нещо изписах през последните три години.
    Ще пробвам да кача доста от стиховете.
    Нека останат.
    Който трябва да ги прочете, със сигурност ще ги намери рано или късно...
    Хубава нова седмица от мен!
  • Красиво! Читателите спят или се спотайват, но истинските от тях ще дойдат, за да те поздравят, защото обичаш думите и те те обичат!
  • Красиво!
Propuestas
: ??:??