Някога ще се превърна във вълнá.
Ултра. И нискочестотна.
Без никаква парадоксалност,
само с промяна на ъгъла,
ще знам абсурдната развръзка на
всяка случайност.
И с този суб мащаб в друга реалност,
за 8 секунди ще обхождам Земята.
Сърцето ми, при тези параметри на обхвата,
ще понася лесно спринт от
Сомбреро до Луната.
Някога ще зная правилата на играта.
На Ферми парадоксът и на Шуман честотата.
На домино импулсът. Абсолютът в тишината.
Без да е ме е грижа, защо
телата падат на Земята.
Някога ще съблека конопа от душата.
И с тази ултра вълнова спирала,
ще поиска да ме пресече и светлината.
Само долу на Планетата така позната,
eдинствено като смущение в ефир,
ще бъда разпозната.
© Снежана Стамова Todos los derechos reservados