Някой за теб тихо плаче във мрака.
Някой за теб тихо името ти шепти...
Някой за теб свещичка пали и чака
от нея огънче в тъмата да запламти...
Някой за теб ръце към небето простира
и с пръсти обхожда всяка звезда...
По нея търси надежда или сред всемира -
дано срещне своята сродна душа.
Някой за теб молитви мълви на колене,
подпечатани с най-парещата сълза.
Дано да дойде в живота онуй време,
дето наречено е от нявгашната мечта!
Някой за теб с живота си се разделя
да ти даде още глътка дъх, светлина...
И светло е вече! Светла неделя!
Неделя на възнесение на вярната душа!...
© Жанета Todos los derechos reservados
Поздрав!