2 ago 2012, 21:04

Няколко думи за Човека 

  Poesía » Civil
388 1 0

Човекът е така устроен,

 че винаги е Единак...

 И всеки негов зов е боен,

 и е във гроба с един крак...


Дели мегдан със всички хора

и е отявлен егоист.

За него Злото е мотора.

И рядко е душевно чист!


Мечтае винаги да има!

Да трупа слава и пари!

Желае винаги да взима...

И мръсни планове крои!


Приятелствата са притворство...

Добросъседството е гаф.

Прочут е с своето упорство.

И приказките му -"бош лаф"...


Най-истински са враговете.

И най-дълбока - Завистта...

А пък съюзът между двете

е мярата му за света!


Това е моя равносметка,

макар че хич не я ценя!

О, хората са тъжна гледка...

Дано с туй не ви нараня!

 20.06.2010г.с. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??