Любов необяСНИМАНА
досега през ничий обектив.
Търсена, мачкана, преекспонирана,
но винаги кадър най-жив!...
Любов, единствена, неУЛОВИМА
за алчни и лоши очи.
От Нострадамус кодирана рима,
сбъдваш се в моите дни.
Любов, в съня ми поискана,
разтълкувана в следващ Живот,
като скитник предрешена Истина,
носиш своя вълшебен Кивот...
Любов, докрай неДОКОСНАТА,
надничаш през облак към мен;
слънчев лъч, разпиляващ въпросите,
дава отговор най-съвършен.
Любов, до последно неТЪРСЕНА
прошка, за всеки мой грях,
взривена, до атом разкъсана,
пак присядаш до мен
с поглед плах...
Кирил Палачоров, Бургас
© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados