Някъде във Родопите,
между Рила и Пирин
блажено да се насладите
на златен изгрев, на залез син!
Три в едно е тази сладост:
пред теб- море от планини.
Бликват ти сълзи от радост,
забравяш що е старини!
Въздухът така ухае
на смърч, на бор и на смола!
От Орцево до безкрая
тук всичко те зове ,,Ела!"
© Исмаил Али Todos los derechos reservados
Бог е близо до света!
Нека Бог до тук възлиза,
нека бъде светлина!
Орцево е мойта кръв,
Орцево е моят ден!
Нека, нека бъда пръв!
И за него да умра!
С вай добри чувства Исмаиле! Бъди!