Самотна вишна за живот се бори,
вкопчена в черна пръст.
Бурите я милват, но защо ли?
Всеки носи своя кръст...
Скрито нестинарство овъглява
и жарава ражда пепелта,
ала нея вятър разпилява...
Власт споделят зима с есента...
Там някъде Сакура търси
свой измислен самурай,
жасминовия чай подготвя,
но животът има край.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados