11 nov 2017, 11:35

Няма аналог 

  Poesía
293 0 0

София е нашата столица, ала простете,
там всеки българин има късмет.
Там са ни повечето самолети.
Провинцията е само купуващ билет.

 

Друга държава е там, макар нефиктивна.
Други са нормите и няма смислен закон.
Искам да вярвам, искам, но много силно,
че София няма да бъде народен синдром.

 

Но, политиката, тази курва невзрачна,
не иска да има единство, равенство, мир.
В София се решават всички задачи,
а проблемите са в задстоличен вир.

 

Дави се нацията, вълнуват се софиянци.
Евро парите през парламента текат.
Българите се мислят вечно за знаци,
но се боят да срещнат с гърдите, мига.

 

Вечната болка - столица и прованса,
няма подобен въобще аналог.
Когато в София, българите дансят,
в провинцията живеят скотски живот...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??