Аз необичана няма да бъда,
няма да бъда захвърлена книга,
няма да бъда вода недокосната,
няма да бъда износена риза!
Аз непрегърната няма да бъда,
няма да бъда като сълза неизплакана,
като писмо неотворено, няма да бъда,
като дума неказана, като съдрано хвърчило!
Аз недокосната няма да бъда,
няма да бъда като лунна пътека,
няма да бъда като сянка измъчена,
като дъх за последно, като далечна планета!
Аз непотърсена няма да бъда,
няма да бъда като вещ непотребна,
няма да бъда като птица прекършена,
като цвете увяхнало, като празна вселена!
© Мая Todos los derechos reservados
Радвам се, че открих моето място🙃