27 feb 2015, 1:18

Няма много време 

  Poesía
370 0 2

Потърсих те в самотните си нощи.
Луната като мама ме прегърна.
Заспах притихнал, но те исках още,
и вярвах, че ще мога да те върна.


Сънувах неотключена мечта
и кораби заседнали на суша.
Бях в лабиринт без изходна врата
и своето мълчание си слушах.


Така повтарях всеки ден и нощ
и тихо молех нещо да се случи.
Молитви шумни не признава Бог.
Човекът в лабиринтите се учи.


Не те загубих. Просто съм далеч.
Разбия ли стената, ще се върна.
Думите са острият ми меч,
сега обаче с тях ще те прегърна.


Българийо любима, потърпи
и също тихо се моли за мене.
В теб ще бъдат мойте старини,
до тях аз зная - няма много време.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "В теб ще бъдат мойте старини"-красиво и обещаващо! Любовта към България
    е жива в сърцето! Хареса ми!
  • Прекрасно е!
    Малко ме натъжи, но се долавя оптимизъм, че не всичко е изгубено!
    Поздрави за стихотворението!
Propuestas
: ??:??