27 feb 2015, 9:29

Нямам здравословен начин да се върна 

  Poesía » Otra
474 0 10

Шшш -  шептиш - не пипай, няма,

не е прекрасно туй, което е измама.

Обидата нестихваща в душите на децата –

във гръб прободен съм от пипалата.

 

Спомените режат нашите одежди,

стигат до душата на моите надежди.

Ти ми шепнеш тихо, обещаваш ми промяна.

Доверие ти давам и ти ще си замяна.

 

Повярвах ти тъй сляпо, глухо, подивяло,

без разум и без чувства сърцето ми крещяло.

Но вече съм във мрака и сутрин не намирам.

В леглото всяка вечер по мъничко умирам...

 

Дращи, шепти ми гневно, обгръщай ме в забрава!

Какво ли тази болест в ума ще ми навява?

Ти мен в жесток и гладен, дращещ ме превърна

и здравословен начин нямам да се върна.

 

© Даниел Добринов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??