О, Дяконе, погребан в пръстта,
кръвта ти отдавна попила е земята,
свободата, която не видя,
за България, майчицата свята.
Отиде си, но струваше ли си цената,
която толкоз скъпо заплати,
народът сега да живее
в името на твоите мечти.
И днес на този ден,
ще отеква гласът на народа,
че даде си Апостолът живота
за Българската свобода!
© Илия Левков Todos los derechos reservados