разклати добре приказката
да изпаднат пантофките
и пухените ангелски крилца
преведи ме на езика
силно изразена дермография
готова за отчитане
в малки квадратчета едно под друго
три опита да стигнеш отвъд
и едно пророчество
графия по вътрешната страна
на 26 час
когато спират
простите признания
свели глава на рамото
на един преминаващ куриер
с послания от другата страна
там ми е мястото за обитаване
зад огледало
запомнило красавицата
в огризка от ябълка
разклати приказката
добре
морето връзва панделки на съмване
когато лягат песъчинки в ръцете му
графично непозната съм
по вътрешната страна
на вятъра
приказка
© Зорница Николова Todos los derechos reservados
(и десет)