Обичам твоите превъплъщения...
И в пролет, в лято, в есен и във зима
усещам най-прекрасните творения.
В сърцето и в душата си ми прима,
и моите ден и нощ са окрилени,
и радостта от любовта я има.
Очите ти небесно откровени
попиват ме в едно със тази сила
на устните от щастие засмени.
О, същността ти е Вселена мила:
началото на началата... Ти –
тъй благозвездно мрака просветлила,
пламтиш от вяра, зов и красоти...
Хармония – безбрежност от мечти.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados