Какво да направя, когато не чуваш!
Когато не искаш да знаеш дори...
Когато говориш, че само преструвка
са моите думи изляти преди!
Когато съзираш парад от девици,
които с воали метат моя праг!
Щом все подозираш поток хубавици,
които са с мене от сутрин до мрак!
Щом вечно сънуваш порой от кокетки,
които танцуват пред моите покои!
Или пък бленуваш как всички съседки
ще са разтерзани от пръстите твои!
И що да се случи, щом твоите длани
метален хлад сеят връз мойто лице!
И как тъй научи, че ужким от лани
присъствала друга във мойто сърце?
О, Драга - робуваш на купчина слухове -
не се и опитвай, даже недей го отрича!
Че точно затуй - злобни някакви духове
из твойто съзнание в тъмното тичат!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados