Е, бизнесът накрая и до мене стигна -
Политик по курвенски ми смигна
и оферта ми предложи... поетична...
Сега съм вдъхновен... епично!...
О, Рай, дали на нас завиждаш,
че ти казувам (без да се обиждаш)
стандартът ни е толкоз райски,
че като Ева ходиме дори без бански...
Инвестиции, като реки от мед се стичат,
всички евробратя ни обичат!
Доказателството е, че даже тук ни чукат,
а по държавите им българи пак духат...
Пълно е у нас с души свободни
(Какво от туй, че водят се бездомни?...)
Боклукът целият се рециклира -
Един от кофата яде, друг разделно го събира...
С престъпниците се оправихме от раз!
Дарихме ги с пари, имот и власт,
и те изпълнени със благодарност,
управляват ни със справедлива алчност...
За днес приключих по партиината поръчка
усмихнат мазно, като спукал злъчка!
Очаквам шефа си, послушно съм надупен -
К'вот каже, правя! Тъй е, щом съм купен...
30.06.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »
Доколкото за метлата, важното е полет да има.