Дали трагедията времето ще заличи,
звяр освирепял човекът да убие?
А хората блуждаят със затворени очи,
нечуващи врагът как разярено вие.
Обърканите ценности обездушават,
навлизаме в опасната пътека.
Щом с приоритет животните се защитават,
не губим ли човешкото в човека?
Прахта остава ням свидетел на смъртта,
запаметила ужаса на женските очи.
След като осъмне притъмняла утринта,
от кучета разкъсаното тяло няма да мълчи.
© Мария Todos los derechos reservados