Очите, които се търсят
и вечно не намират брод,
потъват, изплуват и бързат -
надпреварват се с тебе, живот.
Ръцете, които докосват
със пръстите нежни дъгата,
с огън душата жигосват
и бавно потръпва снагата.
Телата, които преплитат
своите клони разстлани,
бавно към светлината отлитат
и в вечността остават сбрани.
© Зл Павлова Todos los derechos reservados