Вдигайки лица сега
влизаме в света,
с бодра крачка -
напред към Любовта!
Благ бъди и винаги готов
да помагаш със Любов,
жертвайки се от сърце,
за Общо благо, с песен на лице!
Тъги, скръб и болка тихо приеми,
в Божието училище днес учи.
Идва Новата култура,
пълна с мир, Любов и правда,
нека тя да възцарува!
В този Божи ден,
приеми доброто и кажи си:
"Човек съм аз благословен!"
Здрава мисъл да укрепне,
сводът чист да блесне.
Със разперени крила
вложи в сърце си Любовта.
Мощно пак да продължиш,
добродетели прекрасни в теб да проявиш.
Радост да внесеш в сърцата,
мир, утеха за душата.
Тръгваме със теб в полята,
всред природата пресвята.
Птички, хора и тревички,
засияват мигом всички.
Ето мисля си сега:
"Една е Свята - Обичта!"
© Димитър Димов Todos los derechos reservados