14 jul 2020, 11:08

Обич 

  Poesía » De amor
565 5 3

Обич

Болеше ме, но всичко ти прощавах.

Обичах те! Дали сгреших кажи!

В нощите когато сам оставах

те чаках често буден до зори.

За другия не те попитах. Зная,

че ти със него мен ме замени.

Обичах те! Мълчах и чаках края.

Но обичта ми теб не промени!

Болеше ме! Мълчах и ти прощавах.

Дори когато лягаше до мен

усещах топлината ти и страдах,

че с него ще си в утрешния ден!

Тъй, със болка нижеха се дните,

нощите в очакване и мрак.

Тихо, скрито бършех си сълзите.

Знаех, с него ще си утре пак!

Тръгна си, но тук при мен остана

сянката на истинска жена.

Обичам те и няма да престана

да те обичам! Запомни това!

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мога само да мечтая за такава любов...
  • Сега разбирам, че любовта може да се тълкува и като избор, а не само порив. И човек сам избира кого (предпочита) да обича. Себе си или другия, болката или изцелението, светлината или мрака, палача или спасителя. Интересно ми стана.
  • Болезнено е това...
Propuestas
: ??:??