Колко пъти със теб съм била
в непрестанния ход на живота -
аз не помня, нито пък зная.
Знам, че обич такава
се запалва от древна искра
и не гасне, а винаги свети
в своя полет красив към безкрая.
Също знам, че всички тези
земни години със теб
бяха най-ценният дар,
за какъвто
не съм смяла дори да мечтая.
И, макар да не спира
край нас да снове
с маски всякакви
неуморната, безпощадната Майя,
щом на теб поверила съм
цялото си сърце,
ще посрещам аз дните си
с радост до края!
© Татяна Борисова Todos los derechos reservados