Пари по устни
сол, смях и лято.
Бризът изкусно
грива размята.
Слънце в косите
сплита вълшебство.
Пръскат вълните
капки от детство.
Пясък по длани
лепне и хруска.
В синьо желани,
дните препускат.
Мачти и лодки
в залез обляни.
Мокри находки -
нежност и длани.
Крясък на птици -
волни и бели
В низ броеници
звездите изгрели.
Мига луната
с нежни въздишки
Връзва водата
сребърни нишки.
Изгрев - магия
в цвят старо вино,
с обич, от тия -
в морско и в синьо...
© Деа Todos los derechos reservados