Обичай ме
Когато ти мълчиш,
сърцето ми в очакване замира.
И чака всеки поглед, всеки жест,
а дъхът в гърдите спира.
Не казвай нищо, очите ти ми казват всичко.
Трептят и топлят с лятна жар,
със силата на огнена стихия,
със пламналия в мен пожар.
Кажи ми всичко, но без думи,
а с нежните слова на любовта,
със допира на нежни устни
до моите претръпнали уста.
"Обичам те" кажи ми, но без слова.
Обичай ме със поглед влюбен,
с ръце, от огън изтъкани,
обичай ме до края на света.
© Тонка Стефанова Todos los derechos reservados