Обичай ме до...
Обичай ме -
до първата ми бръчка.
До първия бял косъм ме обичай.
А после си тръгни, не се обръщай.
И повече за мене не разпитвай.
Че сляпа любовта е.
Но проглежда -
пред всяка младост и пред всяка хубост.
И аз не искам, като остарея,
да видя как уплашена ще хукне
и аз, сама и жалка насред пътя,
да моля милост като просякиня...
Обичай ме, докато съм безпътна -
през младите и лудите години.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados
И бъдете обичани!
Много радост в Празничните дни!