Обичам да ми скърца под краката
искрящия и пухкав сняг.
Да звъни във мене тишината
на кристалния снежинков впряг.
Обичам да ми мокри под краката
росна утринна трева...
Жадно да отпивам синевата...
Пчелите да ухаят на цветя…
Обичам да ми пари под краката
горещия от пясък ден...
Да връзвам с вятъра косата...
Вълните да събличат мен...
Обичам да ми шумка под краката
пъстроцветния килим-листа...
Дъжда да плаче за ятата...
Полето да тъче мъгла...
Обичам да обичам красотата...!
© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados