Обичам първите дни на януари
Девствени и неопетнени от страданията
Които дванадесет месеца раждат
Студени след празниците
Понякога чувам звуците
На зимата
Захапали стъклото на прозореца
Зъбите им скърцат
И оставят следи
Изтекли надолу...
...а отвътре цветя и пеперуди
Замръзнали гледат
През бариерата към свободата
В такава нощ се събудих
Косата ми върху нощницата
Върху краката
Боси ходила
Настръхнала кожа...
“Мамо
Те пак са тук”
Вдигнах ръката си
Показах
И малките туморчета се засмяха
04.01.2007
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados