ОБИЧАНИ И НЕПРЕЖАЛИМИ
ПРОЛЕТТА СЕ ВЪРНА С ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ.
ЗИМАТА Е ВЕЧЕ САМО СПОМЕН,
НО НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ 12 УЧЕНИЦИ,
ЗА ТЯХ В СВИЩОВ ЩЕ ИМА ТЪЖЕН ПОМЕН.
ЩЕ ГИ ЧАКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ МАЙКИ И БАЩИ.
ЩЕ ГИ ЧАКАТ, ДОКАТО СА ЖИВИ.
СЪРЦАТА ИМ ЩЕ СЕ ТОПЯТ КАТО СВЕЩИ.
ЦВЕТЯ, ТЪГА, СЪЛЗИ ГОРЧИВИ.
ВЕЧЕ НЕ УСЕЩАТ ПРОЛЕТТА ДОРИ.
НЕ ЧУВАТ ДЕТСКАТА И ПТИЧА ПЕСЕН,
ЗАЩОТО НЕДОУЧЕНИ УРОЦИ И НЕИЗИГРАНИТЕ ИГРИ
ЖЕСТОКАТА ТРАГЕДИЯ В ОТВЪДНОТО ОТНЕСЕ.
НАДАЛЕЧ ЗИМУВА ПРЕЛЕТНАТА ПТИЦА,
НО КЪМ РОДНОТО ГНЕЗДО СИ ИМА ПЪТ ОБРАТЕН,
ЗА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ИМ ДЕЧИЦА
Е ВЕЧЕН ДОМ ВСЕМИРА НЕОБЯТЕН.
МАЙКИ И БАЩИ, ПРИЯТЕЛИ, РОДНИНИ
И ОТ ОТВЪДНОТО ДЕЦАТА ВИ ОБИЧАТ.
ОБИЧАНИ И НИКОГА НЕПРЕЖАЛИМИ,
В СПОМЕНИ И СЪНИЩА КЪМ ВАС ЩЕ ТИЧАТ.
28.03.2005г.
ЦАНКА МИТОВА
© Цанка Митова Todos los derechos reservados
Поклон!!!
Написала си нещо неимоверно силно!