Пълзят бавно, сиви и мрачни,
боговете предали им ярост и гняв.
Рисуват фигури нееднозначни
в цвят плашещ – тъмнопепеляв.
Похищават синевата на небето
и отвличат всеки ярък слънчев лъч.
Светкавици вдъхновено пишат либрето
за постановка от тътен и глъч.
Над града летен душ отново изливат
и всяка ненужна прашинка отмиват.
С мокър печат по улиците се подписват
после зад хълма нова дъждовна картина изписват.
© Zlatka Аndonova Todos los derechos reservados