Волно-неволно, волю-неволю;
Пишат, рисуват, създават, творят!
Дращят, разкъсват, с кафяво размазват,
кървави четки се впиват в народния гръб.
Ние сме интелигенция! Това е изкуство!
И перо като свредел в черепа вие.
Глухи проглеждат, сакати прочуват.
И рейтинга наш няма кой да го бие.
Номер едно, без следа от петно,
по якичката бяла, стегната в клуп.
Душата цвърчи, съвестта се души,
сред тази дребна обслуга на дребни души.
Те певци са за свят с една парадигма,
която от време оно все нарича се класов елит.
Свободата да лижеш любовно гноясала стигма –
Имат я… заедно с лютата пръчка и моркова крив.
© Александър Митков Todos los derechos reservados