22 oct 2014, 16:11

Объркан избор 

  Poesía
841 0 4

Пътечката вървеше с пътя под ръка.

Обаче взе по малко да ù писва.

Огледа се в крайпътните цветя,

набра си малко и дочу 

едно поточе да се плиска.

Сбогува се със пътя, 

даже всичко хубаво му пожела,

а той дори не чу - 

да спори с някакви големи гуми бе улисан.

Пътечката във своята гора се върна  и вече

не мечтаеше да стигне до града.

Преди мечтаеше да бъде здрава като пътят,

а той разказа ù, че няма да я пуснат там

облечена така -  бетон, асфалт, бордюр и 

някаква боя ще трябва да си купи.

Потръпна нежната пътечкова снага.

Изпусна пътя, после си набра цветя и

свърна към поточето, което без своята

пътечка, бе почнало да криволичи и

да тече нацупено.   

 

 

 

 

 

© Багра Цветелинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??