28 abr 2015, 7:47

Объркано-побъркано 

  Poesía
305 0 0

Яйцето си зададе тъп въпрос:

С боя ли да съм, или да съм семпло?

Душата без да се усети, сведе нос

и не помисли за момента....

 

Яйца сега под път и кръстопът.

Всички са жълтъчено наперени.

Чукат се и после се ядат.

Най-напред обаче са червените.

 

Кокошките си кашлят и  мълчат.

Те полога си дебнат, не яйцата.

По-важното е утре да снесат,

отколкото да счупват красотата.

 

И броди в кокошарника въпрос:

Яйцето или акото е първо?

Стопанинът щом казва, че е бос,

единствено Петелът не се сърди...

 

Маруля нека Шекспир да яде,

завил въпроса в Хамлетовски дрехи.

Защо му е на драматург яйце?

Той отстоява в курника човекът.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??