Чакана, търсена, толкоз желана.
Къде си, жадувана и често презряна.
Закъсняваща, уморена и престаряла
пътуваш към нас, дива и необуздана.
С устни момичешки, алени,
с пръсти момчешки, калявани.
Прекрасна и боязлива,
пълноводна и похотлива.
Колко си истинска, колко си вярна?
В сърцата се целиш, без съвест и мярка.
Рушиш им устоите, издигаш им арка.
За всичко си плащаме, цената е жарка.
Любов ти е името, вечна и многолика.
През дните на времето, отвсякъде бликаш.
Без теб животът е пуст и нетраен.
Божествено чувство за всеки познал те.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados