Глухи сиви тътени.
Вълни в прибоя вият и беснеят.
А аз съм сам в моята риза -
тъмна и унесена.
Светлини подир сирената.
Пристига корабът за другиго.
Тъй празен, нереален.
Но аз ще те чакам,
безмълвно и вечно,
до хладния стълб на фара.
© Искрен Димов Todos los derechos reservados