ОЧАКВАНЕ
Зад тихата леност на звездите,
зад мекия бриз на мечтите,
над непокорните, цъфнали светло кокичета -
там някъде по железни пътеки върви
моят влак на надеждата.
Преминаваме гари и прелези,
носим се срещу нечакани хули
и обиди пресметнати.
Наближаваме плавно предела -
на перона сме,
а вратите са вече отворени.
Слизам тихо
и очите си плътно затворила,
аз те чакам.
Ще докоснеш ли с длани косите ми,
или с влака все още пътуваш,
за да срещнеш някъде другаде
в друга песен своето щастие?
© Елена Бързева Todos los derechos reservados