По поляните на желанието,
като житена питка,
се търкаля Очакването.
Търси те -
в гъстата гора на Спомена,
до изворчето чисто на Мечтата
под сенките на Съня.
Чува те-
в ехото на отлитащите рими.
Вижда те -
на пътечката на светлите мисли,
до уханните цветя на чувствата.
Иска те -
като топло гнездо
и стряха
след бурята...
Чака те...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados