От очите ти живот си вземам
и до гроб ще ме изгарят,
светлината им поемам,
топли спомени остават.
Очи, които ме изпиват,
чакам с трепетна надежда,
очи от обич пак преливат,
към светли пътища повеждат.
Очи, които обожавам,
ме преследват ден и нощ,
очи с любов гореща давам
на теб със трепетен разкош.
Очи, които вечно търся,
изпълват моето мълчание,
очи душата моя кършат,
даряват тайно заклинание.
Очи, които гледам жадно,
попиват нежния ми зов,
а моите пак плачат жално -
не отблъсквай моята любов!
© Милена Войкова Todos los derechos reservados