18 sept 2022, 10:07

Очи - глъбини 

  Poesía » Civil
240 2 5

Очи – дълбоки езера в недрата на човешка плът.

Очи – две изгарящи звезди, душевен непринуден път.

Очи – кафяви, сини, пъстри, очи със цвят различен.

Очи – безсмъртни и всевечни рушат света себичен.

 

В очите раждат се реки, морета, океани.

Очите с блясък вездесъщ лекуват стари рани.

С очи прегръщат се онези, които са далеч.

Пред тях възпират се и гняв, и яд, и остър меч.

 

Очи – безбрежни глъбини, лазурен мост към рая.

Очи – най-лековито биле, най-приказна омая.

В очите детски – благодат, без страх мечти живеят,

а старите усещат хлад, за младостта жалеят.

 

Ромашка (ЗЧ) 17.09.2022г.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??