Два бистросини облака,
като вода от Тихи океан,
се плискат в погледа ти.
Кафяви точици - като тела
на морски костенурки.
Клепачите - като платна на яхти,
увиснали в безветрие.
Златисти мигли, по които
водни паяци простират мрежите си.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados