Както се казва, заслужих си всичко
от игла до конец, от дола до върха
Разгръщах характер, бях методична
с различен подтекст и различна следа
Животът предложи ми щедро
с настроение, донякъде ведро
ѝзпити всякакви, плюсове трайни,
падане, ставане, минуси славни
От изток на запад, през куп необята
надолу, нагоре, с близък, с приятел
Тества ме смело, понякога крайно
отправил стрелите си скрито и явно
Флиртува животът поотделно със всеки
Награди раздава, но и отсъжда вовеки
не му ли хареса нещо в твойта игра
шамар ти стоварва, а как боли от това
Включени по природа сме всички
Послания праща ни , вибрации лични
За ръката ни води, през кръста ни хваща
от скалите ни хвърля, в жарава ни праща
Правилата са прости…, без правила
Играта Живот няма цел, а крила
Никой не губи, дори не печели
Нямаш забрани, нямаш предели
Няма изход страничен и величествен вход
На земята играеш в играта Живот
Всичко се случва заслужено, лично
Надробил си попара, ще я сърбаш…логично
Както се казва в кюпа сме всички
играчи отявлени, съвършено различни
Насън ли, наяве ли, пробудени, спящи
животът ни дава…очилата за зрящи
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados