О Ч ИТЕ ТИ
Обичам да те гледам във очите,
в които сякаш изгревът блести,
да виждам как попаднал лъч в косите
играе с тях преди да отлети.
За мен очите ти са чудна книга,
която непрекъснато чета.
Но знам, че земният живот не стига
в едно посланията да сплета.
Очите ти са като фар вълшебен,
спасяващ заблудените души.
И този фар... за кой ли път пореден,
препятствията между нас руши.
© Христо Запрянов Todos los derechos reservados