Аз съм циганче щастливо
и крада к'ат всеки друг,
ако няма к'во да свия,
ровя в коша за боклук.
Имам черна, стара кранта,
с нея ходя на пазара,
взех я от съседа на аванта,
ма дано ни ма набара.
За ток пари не давам,
излишен разход е това
и без да плащам си минавам
на някой друг аз на гърба.
Фургон си имам к'ат палат,
широк, тристаен
и хората ги хваща яд
заради тоя лукс безкраен.
Децата ми добрички
решиха за отплата
да наследят и те
веднага занаята.
В годините на криза
научих ги с мъка,
ако късметът не излиза,
помага пазарлъка,
за просията също
иска се талант,
но краденето си остава
най-добрият вариант!
© Гергана Караджова Todos los derechos reservados