8 jun 2010, 18:25

Ода за Тибет 

  Poesía » Odas y poemas
1226 0 2

 

Планините на Тибет -

величествени, чудни

снаги вековни те изправят

във нежно-синьото небе

и облаци завиват нежно

от утрините хладни

и слънцето е щедро

към тези красоти.

 

Скали чудати

порят небесата

с треви и храсти -

кичеста премяна -

и всяко стръкче билка е

за болести различни -

лечебен еликсир в дар

на всяка живинка.

 

Мъдростта на вековете

събрана във Тибет е,

там, где орлите

свиват си гнезда.

Хилядолетна мъдрост

записана и препредавана,

далеч от лоши помисли,

в услуга на света.

 

Там връзката с Земята

те помнят я и тачат я

и вси космични сили

те знаят ги и следват,

завети на дедите си

те пазят съкровено

и учат те децата си

на мъдростта свещена.

 

И днес към таз светиня

ръце протяга черна Чума,

решила да изтрие

от лицето на света

тез мъдреци духовни,

пазителите земни

и тъпче, унизява

свещената земя.

 

А тези сили черни

преди две хилядолетия

разпънаха на кръста

самия Божи син,

сега тези, същите,

разпъват пак на кръста

величавия и мъдрия,

обичан наш Тибет.

 

Забравят те, обаче,

че Кръстът на Голгота

не е позорен изход

от земния живот -

велика саможертва

и после възкресение -

възхвала, ода величава

за славния народ.

                     Поклон!

 

© Ивелина Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав!
  • Сигурно изглежда патетичен, но го написах след като в Интернет прочетох за безчинствата там! Забраняват даже на сумистите да участват в състезания, ако обявят че са от Тибет! А светът бездейства, прави се че нищо няма, нищо не става...
Propuestas
: ??:??