31 ene 2010, 19:38

Ода за виното 

  Poesía » Otra
2628 0 12

И е толкова гъст ароматът му,
и е толкова плътен,
уловил в себе си вятъра -
влажен, тежък, разпътен,
вплел мириса земен -

 пръст със пот напоена,

пръстен около мене,

виното е вселена,
виното е предчувствие,
виното е остатък,
чистата кръв на земята,
чистият див отпечатък,

светлите глътки лято,

резките нотки зима,

виното е очакване,

което в мига те има.

 

Потопило до дъно слънцето,
като златен печат за чудо,
виното е насъщо случване -
жива, красива лудост.

© Дора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??