Огледалният свят
на реалния външно прилича,
но погледнат отвътре
всъщност е доста различен.
В огледалния свят
действа закон непонятен.
Вселената ужким е същата,
а е всичко напълно обратно.
В огледалния свят
часовникът цъка назад.
Утре е минало,
а вчера е тука.
В огледалния свят
всичко е толкова странно,
няма място за скука.
В огледалния свят
от запад просветва зората
а на изток заспива денят.
В огледалния свят
съвсем реален
изглежда сънят.
В огледалния свят
животът е може би вечен,
а злото в душите ни
спомен далечен.
В огледалния свят
може би няма
мисли тревожни.
В огледалния свят вероятно
сам да летиш е възможно.
В огледалния свят
животът е само мираж.
Огледалният свят...
Той е тук, той е в нас.
Просто трябва кураж
и някакво чудно
магично умение
да съзреш по-далеч
от едно отражение.
© Веселин Данчев Todos los derechos reservados