Един човек срещу мен стоеше.
Седнах, заговорих го със страх,
попитах го защо сам седеше,
а той ми подаде шепа, пълна с прах.
Започна да говори с неговото сърце,
аз погледнах неговото лице.
Разбрах ясно - искаше бели криле,
с които да прелети това дълбоко море.
Морето, което разделя две души,
две съдби разбити,
разделени като две мухи
със златен прах покрити.
Разказа ми за неговите безсънни нощи,
в които е четял нейните писма,
Разнесени от далечните пощи,
за да сгреят неговата душа.
Говорихме надълго и широко
за тази негова ужасна съдба,
той засегна ме дълбоко
заради неговата безкрайна вина.
Исках да му дам съвет, но не можах,
не трябваше така да страда –
ръка подадох, но се спрях.
Разделяше ни стъклена преграда,
защото аз пред огледалото стоях...
Деян Иванов 09.02.08
© Деян Иванов Todos los derechos reservados
Разделяше ни стъклена преграда,
защото аз пред огледалото стоях..."
Няма как да го прочета и да не ми се стори познато..имаше един спомен, мисля, и накрая завършваше по същия начин..изглежда някой от двамата поети е плагиатствал