20 nov 2008, 21:22

Охлюв 

  Poesía
391 0 2

                       ОХЛЮВ

 

 

Животът охлюв, пълзи нагоре.

Години остават след него влажни следи.

Пълзи крачка. Две назад. Но се бори.

По склона стръмен остават бразди.

 

 

Пълзи! Пълзи, Охлювче! Ето го края.

Още малко ще стигнеш високия връх.

Наляво е адът,

                         надясно е раят.

 

... Бори се, охлювче, до последния дъх.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??