ОКЕАН
Човешката душа е като океан,
в която вливат се безброй реки.
Едни са бистри ручеи пенливи,
а други тинести и зли реки.
И човекът трябва да намери изход,
от някъде да се изпразва мръсната вода.
Инaк рискува да превърне
във блато, в тиня своята душа.
И тъй, всеки човечец си намира
отдушник, отводнителен канал.
И започва мръсотията си да изпуща,
да прочиства своя океан...
...
И ти си намери отдушник,
отводнителен канал създай!
Но, човече, хубаво внимавай
да не изпразниш океана си до край!
02.07.2007г.
гр. Попово
Десислава Ангелова Захриева© Десислава Захариева Todos los derechos reservados
Трябва да пазим душата си от тинята!