Кое е по-добре -
да си котката на Шрьодингер
или Буриданово магаре?
Неутрино
или Хигс бозон?
Мещиф
или
суперструна?
Атомите са кухини -
кухини са и мечтите.
Може през тях да преминеш
или
да ги приемеш за съзвездия
в небето си
и цял живот
да им се кланяш.
Така се създават богове -
от мечтите.
Бурените са билки
в полето,
унищожаваш ги...
от рак умираш -
пак нищо
не разбираш.
Облакът е символ
на безкрайността -
два облака
са вече крайност.
Три те карат
да мислиш.
Но нищо не измисляш
Това в логика
не се побира.
Цял живот в инерцията
слаломираш,
но от инерцията
не излизаш.
За липсата на фантазия
все оправдания
си намираш...
А дните се изнизаха...
Самотен пилигрим
в пустинята
Гедрозия навлизаш -
Олгой Хорхой да търсиш.
Призракът на Калан
да срещнеш.
На Вавилон
от кладата
да се въздигнеш.
Земята
като елементарна частица
да погледнеш.
Александър Велики
да реинкарнираш.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Пожелавам ти да ти е светло и хубаво на душата!