Отметнала глава
и с вдъхновение
омесва
със костеливи пръсти
сняг.
Оформя курабиени висулки.
С преса
притиска къщите
и пак
разтърсва клоните.
Снежинки сипва.
Блести.
От борче - аромат.
Да стегне през нощта
с небе завива
притихналия
свят.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados