Гарванът грачи грозно, зловещо,
политиците май са намислили нещо.
Баби се молят богу горещо
пустото нещо да е успешно.
Вихрове клатят тръни в полето
и хич не им дреме за бесепето.
Но студ и мраз и липса на парно
навяват тъга по онуй време харно.
Върхушката пее една блага песен–
зимата щяла да е като есен,
ако си кротък и примерно десен,
и караш по път отъпкан и лесен.
Разни идиоти вият в ефира,
дразнят, не ни оставят на мира.
Политико, и ти птицо проклета,
пак ли се каниш да хапнеш омлета?
© Стефан Todos los derechos reservados